Hvordan finne en utmerket utvikler
IT-feltet utvikler seg veldig raskt. Listen over selskaper som leverer programvare- og informasjonsteknologitjenester vokser stadig. Så det trengs flere og flere IT-spesialister i dag. Selv om arbeidsmarkedet byr på mange potensielle ansatte, er det svært vanskelig å fastslå en utmerket utvikler. For å ansette en virkelig kompetent og dyktig spesialist er det nødvendig å vite hvilke egenskaper som kjennetegner en stor programvareutvikler. Så hva er de viktigste egenskapene til en god programmerer?
Tidsstyring Ferdigheter
Arbeidet til utvikleren er komplekst og tidkrevende og består alltid av flere store stadier og mange små steg. Hver av disse oppgavene påvirker den generelle prosjektutviklingsprosessen, så det er veldig viktig å overholde tidsfrister. En utvikler med gode tidsstyringsferdigheter vil være i stand til å vurdere hvor mye tid som trengs for å utføre en bestemt oppgave, og vil effektivt planlegge arbeidet sitt.
Oppmerksomhet på detaljer
I prosjektet er det nødvendig å konsentrere seg ikke bare om kjernemålene, men også om utviklingsprosessen. Det endelige resultatet vil neppe møte forventningene hvis man ikke tar hensyn til alle detaljene nå. En profesjonell utvikler er en perfeksjonist hvis høye hastighet og produktivitet ikke påvirker kvaliteten på arbeidet negativt.
Problemløsningsferdigheter
Utviklingsprosessen er ikke så lett og problemproblemene kan dukke opp når som helst. En god utvikler ser utfordringer i vanskeligheter og tålmodig overvinne dem. En profesjonell programmerer vil alltid se etter mulige måter å fullføre oppgaven på. Ellers, hver gang du vil implementere noe nytt, vil du høre "Det er umulig".
Lidenskap
For en god utvikler er programmering ikke bare en jobb. Det er en hobby, det er et stort interessefelt. En person som brenner for det han gjør viser aldri dårlige resultater. Det betyr virkelig noe for en god utvikler hvilket produkt han jobber med og hvordan han presterer som spesialist. Dessuten er ikke teknologiene statiske, og det er nødvendig å holde seg oppdatert og lære de nye tendensene til IT-filen. En lidenskapelig person vil definitivt være nysgjerrig på teknologiske nyheter og aldri stoppe selvutdanning.
Evne til å jobbe i team
Programmereren jobber sjelden alene, selv om han er den eneste utvikleren i selskapet. Det er viktig for en god utvikler å kunne jobbe med designere, ledere, markedsførings- og salgsspesialister, samt med andre programmerere. Tross alt er et sammensveiset team en av nøkkelfaktorene for en bedrifts suksess.
Teknisk ekspertise
Gode utviklere hadde erfaring med mange teknologier for å bli virkelig kompetente. Selvfølgelig er det nødvendig å finne en spesialist som har jobbet med programmeringsspråket eller den bestemte teknologien som trengs for prosjektet ditt. Men det er en stor feil å ta hensyn til kun erfaringen med språkene som trengs. Hvis utvikleren lærte den nye og jobbet med den i 1 år, men før han hadde mange års erfaring med andre språk, kan han være en god utvikler for teamet ditt. På grunn av sin mangfoldige bransjeerfaring kan en slik spesialist tilby optimale løsninger til ditt prosjekt.
Kommunikasjons ferdigheter
Kommunikasjons ferdighetene er ekstremt nødvendige, spesielt når det handler om eksternt samarbeid. For det er rettidig og riktig organisert kommunikasjon som gjør fjernsamarbeid effektivt. Det er svært viktig for en webutvikler å kunne forklare hva han jobber med, hvilke tekniske problemer som må løses. Programmereren trenger å kommunisere med andre ansatte og klienter noen ganger. Så en god utvikler bør tydelig forklare alle behov, tvil, risikoer og fremdrift i prosjektet på en forståelig måte.
Ansvar
Her snakker vi om en ansatts evne til å ta ansvar for sitt arbeid og resultater. En god utvikler tar seg definitivt av prosjektet han jobber med og prøver å gjøre sitt beste for å vise utmerkede resultater. Imidlertid er vanskeligheter uunngåelige og feil skjer noen ganger. I et slikt tilfelle er det svært viktig at utvikleren tar eierskap til sine feil og ikke skjuler dem. Det er bedre å analysere hva som gikk galt og fikse det i tide enn å forårsake større problemer i prosjektet.
Selvfølgelig er det ikke ekstremt nødvendig for en utvikler å ha alle disse ferdighetene. Men slike egenskaper bidrar til å skille en god programmerer fra andre programmerere. Hvis du nettopp har intervjuet kandidaten og finner en utvikler som har alle disse ferdighetene, få ham til å signere arbeidskontrakten umiddelbart og se på deg selv som en utrolig heldig person. Men hvis du ikke har funnet en slik spesialist til teamet ditt ennå, ikke bekymre deg. I Outstaffing.no vet vi hvor vi skal lete etter en perfekt pålitelig utvikler med imponerende teknisk ekspertise og utmerkede kommunikasjonsevner for ditt drømme team.
Siste nytt
Content Oriented Web
Make great presentations, longreads, and landing pages, as well as photo stories, blogs, lookbooks, and all other kinds of content oriented projects.
Snakk til oss