27 februar 2019

De norske og ukrainske kulturene: er vi virkelig så forskjellige?

Forholdet mellom Norge og Ukraina stammer fra perioden fra Kievriket. Mange norske konger og adel bodde i Kievriket og deltok i kampene for nye land. Den felleshistorien varte i flere århundrer og påvirket mye forholdene mellom Ukraina og Norge. Det er så spennende at disse landene har mye felles i kultur og tradisjoner på grunn av historiske hendelser. To folk som ved første øyekast ser ut til å være svært forskjellige fra hverandre, er faktisk like. Så hva er forskjeller og likheter mellom de norske og ukrainske kulturene? Og hva gjør vi i Outstaffing AS for kulturell integrasjon?

Historie

Ifølge en av teoriene var grunnleggeren av Kievriket fyrsten Rurik, som anses å være av en skandinavisk opprinnelse. I dag er det allerede hevdet at de første skandinaviske herskerne var Askold og Dir, som kom fra Novgorod til Kiev. Deretter ankom mange vikinger også på ukrainske land. Her ble de enten individuelle selgere eller engasjert i utenrikshandel.
Det er flere koblinger mellom historien til Norge og historien til Ukraina, fordi den norske kongen Olav Tryggvason ble hentet opp til Kievriket under regjeringen av Vladimir den store. Men det mest betydningsfulle faktumet i den felleshistorien var ekteskapet av Harald Hardraade og Yaroslavs datter, Ellisiv av Kiev (Elisaveta Yaroslavna). De vennlige forholdene mellom Norge og Ukraina har holdt seg fram til i dag.

Siste nytt
15 april 2019
Hvordan Startups kan få nytte av Outstaffing
Hvordan Startups kan få nytte
27 mars 2019
Hvordan Definerer man en Utmerket Utvikler
Hvordan Definerer man en Utmerket
17 mars 2019
12 Fantastiske Verktøy for Enkelt Eksternt Samarbeid
12 Fantastiske Verktøy for Enkelt
14 mars 2019
Ni Tips for Effektivt Samarbeid med Eksterne Team
Ni Tips for Effektivt Samarbeid
img1
img2

Tradisjonelle folk kostymer

Ved første øyekast har norske og ukrainske nasjonaldrakter ingenting til felles. Men det er ikke helt sant. For eksempel, i Ukraina, som i Norge, kan den nasjonaldrakten variere og har sine egne særtrekk, avhengig av regionen. Det er broderi på bluser av nasjonale kostymer fra begge land, som spiller en spesiell rolle. Den symboliserer forskjellige ting som er viktige for folket, gjenspeiler preferanser i religion, forteller om regionen. Man tror at broderi er egentlig en talisman, som beskytter mot ulykker, og også bringer flaks, rikdom og andre fordeler.

Helligdager

Det er mange helligdager både i Norge og i Ukraina. Men hvis vi snakker om såkalte bank holidays (når man har fri), er det flere slike helligdager i Ukraina. Men generelt er arbeidsdagene de samme i begge land.

Mat

Norske og ukrainske retter er veldig forskjellige. I Norge er kalde appetittvekkere, så vel som smørbrød, mer populære. Dessuten er smørbrød i dette landet en viss kunst. De er helt forskjellige, og kombinasjonen av ingredienser er noen ganger veldig overraskende. Og i Norge har man et varmt måltid vanligvis en gang om dagen, mens Ukraina er kjent for sine varme retter. Spesielt er det mange typer supper i ukrainsk mat. Hvis vi snakker om likhet, blir begge kjøkkenene forenet av et stort utvalg av fiskeretter. Det viktigste er alles favoritt sild med poteter.

Forretningsetikk og ledelse

Nordmenn er kjent for å være generelt rolige, på en eller annen måte flegmatisk og reservert. De er ærlige, praktiske, forsiktige og selvsikre folk. Nordmenn setter mer pris på stillhet og moderat snakk, enn på ekstravaganse og løst prat.
Tvert imot, i Ukraina, liker folk virkelig å sosialisere seg; de føler seg ikke sjenert for å berøre personlige emner i samtalen, noe som ikke alltid er hensiktsmessig. Også, i motsetning til selvhjulpne nordmenn, er ukrainere glad i samarbeid og delegerer gjerne oppgavene. I Norge er en person kan ha ansvar for alt, mens i Ukraina hver ansatt er mest sannsynligvis har ansvar for egne spesifiserte oppgaver.

Det er også forskjeller i forholdene mellom ledelse og ansatte. I Norge er alle mer eller mindre likeverdige, sjefen kan sitte i samme område med andre ansatte, spise lunsj sammen og så videre. I Ukraina er det ofte en klar differensiering av gruppene avhengig av stillingen: lederne sitter nesten alltid i et eget kontor. Men hvis vi snakker spesielt om selskaper i IT-sektoren, er de allerede i Ukraina nærmere de europeiske standardene for forretningsatferd og personalstyring.

Det er også visse forskjeller i samspillet mellom sjef, lag og ansatte med hverandre. I Norge oppgis oppgavene på en kort måte, noe som kan føre til mange spørsmål. Men det er ofte antatt at hver ansatt skal være uavhengig og tar ansvar for de midler de velger for å fullføre en oppgave, samt for deres resultat. I Ukraina er en oppgave satt så spesifikt som mulig, der alle stadier og nyanser er skrevet i detaljer.
Dette gjør det mulig å få best mulig resultat, men en slik detaljert utarbeidelse av prosessen er svært tidkrevende. Nordmenn er mer avslappet i denne forbindelse. Også i Norge gir lederne sjelden negative tilbakemeldinger til en ansatt direkte, og når de gjør det, vil de gjøre det så taktfullt som mulig, og det vil ikke høres ut som kritikk.
For Ukraina er det vanlig å være like ærlig og åpen i vurderingen som mulig. Hvis en oppgave er fullført feil, vil man bli fortalt om det på en klar måte med å forklare spesielt hva som var galt. Og hvis man ikke vurderer den emosjonelle delen, har denne metoden en meget positiv påvirkning på arbeidseffektiviteten, og gjør det også mulig å unngå visse feil og forbedre resultatene i fremtiden.

ukraina developers

Jobber sammen

I Outstaffing AS er det representanter for norske og ukrainske kulturer. Og vi anser dette for å være vårt trumfkort og nøkkel til suksessen. Vi sliter ikke med forskjeller mellom to mentaliteter. Tvert imot, forener vi de to kulturene. Det tillater oss å bruke de beste og viktigste styrkene for å gjøre arbeidet effektivt. Vi har norskkurs for ukrainske ansatte, som hjelper dem å forstå norsk kultur og verdier bedre. Selskapet organiserer også forretningsreiser slik at våre norske kunder og ukrainske ansatte kan møtes, bli kjent med hverandre og skape et nært samarbeid. Hver ansatt føles å være en del av kundens selskap. Dette motiverer ansatte til å jobbe effektivt og gjøre sitt beste for å få det beste resultatet for deres firma og team. Takket være samspillet mellom to kulturer, er Outstaffing AS en effektiv norsk virksomhet og sterk ukrainsk lagmoral, erfarne norske ledere og motiverte og kvalifiserte ukrainske ansatte.

Siste nytt
15 april 2019
Hvordan Startups kan få nytte av Outstaffing
Hvordan Startups kan få nytte
27 mars 2019
Hvordan Definerer man en Utmerket Utvikler
Hvordan Definerer man en Utmerket
17 mars 2019
12 Fantastiske Verktøy for Enkelt Eksternt Samarbeid
12 Fantastiske Verktøy for Enkelt
14 mars 2019
Ni Tips for Effektivt Samarbeid med Eksterne Team
Ni Tips for Effektivt Samarbeid