22 februar 2019

7+ Grunner til å gjøre outstaffing i Ukraina

Vanligvis tenker man på India, Bangladesh eller Filippinene når man tenker på å velge outstaffing tjenester. Men i dag er situasjonen blitt forandret, flere og flere europeiske bedrifter vender seg til det ukrainske IT-markedet. Ukraina er blitt topp land i Europa når det gjelder outsourcing av programvareutvikling. Og det er ikke en tilfeldighet. Det er en lang liste med grunner til å velge outstaffing i Ukraina. La oss se på de viktigste av dem.

En behagelig tidssone

Tidssone i Ukraina – GMT + 2. Det betyr at arbeidstiden passer bra. Så det kommer ingen problemer med kommunikasjon i tid. Derfor er outstaffing i Ukraina er mer behagelig for Europa i forhold til India eller Kina.

Høyt nivå av faglig spisskompetanse

Det er et stort potensial innen arbeidsstyrken i Ukraina. Ukrainske utviklere er dyktige i ulike teknologier og har utmerket spisskompetanse i alle de mest populære programmeringsspråkene (Java, JavaScript, PHP, and Python).

Stort antall av IT-spesialister

Det er det største antallet av IT-eksperter i Ukraina blant europeiske land. Og størrelsen på IT arbeidskraft vokser stadig hvert år. Nå er det mer enn 90,00 tekniske spesialister i Ukraina, og i 2020 forventes dette tallet å øke til 200 000.

Konkurransedyktig utdanning

Ukraina har et stort teknisk potensial, da det har vært et stort teknologisk senter i Sovjetunionen. Det finnes mange tekniske universiteter her som gir den utmerkede kunnskapsbase. Dessuten organiserer mange ukrainske IT selskaper treninger eller kurs for utviklere, QA ingeniører, designere. En slik type utdanning er fri, sånn at hver spesialist har en mulighet til å oppgradere tekniske ferdigheter og få den mest oppdaterte informasjonen om den nødvendige IT-undersektorer.

Siste nytt
15 april 2019
Hvordan Startups kan få nytte av Outstaffing
Hvordan Startups kan få nytte
27 mars 2019
Hvordan Definerer man en Utmerket Utvikler
Hvordan Definerer man en Utmerket
17 mars 2019
12 Fantastiske Verktøy for Enkelt Eksternt Samarbeid
12 Fantastiske Verktøy for Enkelt
14 mars 2019
Ni Tips for Effektivt Samarbeid med Eksterne Team
Ni Tips for Effektivt Samarbeid

norge outsourcing

Stort utvalg av outstaffing selskaper

Den store etterspørselen etter ukrainske IT-tjenester har forårsaket økningen i antallet av selskapene som tilbyr slike tjenester. Derfor får hvert europeisk firma et stort valg. Dessuten får man fordel av en slik situasjon fordi outstaffing selskaper kan tilby ytterligere tjenester for å ta imot kunden og styrke sine posisjoner i markedet.

Sertifiserte eksperter

Ukrаinа vаnt den 3. plаssen i listen аv TOP 50 lаnd med det største аntаllet аv sertifiserte IT- spesialister. Universitetene frаmbringer over 380.000 IT-kandidater årlig.

Enkel reise

Europeere trenger ikke visum til å reise til Ukrаinа. Derfor kommer ikke mаn til å kаste bort penger og tid på pаpirforberedelsen, da gjør det reise prosessen enklere.

God geografisk posisjon

Ukraina ligger på krysset mellom store transportruter fra Europa til Asia og fra de skandinaviske statene til Middelhavsregionen. Så blir det greit og enkelt for vesteuropeiske selskaper å reise til Ukraina (en til tre timers flytur).

Kulturel sаmsvаr

Ukrаinere er veldig like europeere når det gjelder business. Man kommer ikke på noe kulturelle barrierer fordi ukrainske outsourcing og outstaffing selskaper har en lignende businesskultur, ledelsesstil og klar synsmåte på å løse arbeidsoppgaver.

Avanserte språkkunskaper

De fleste av ukrainske programvare ingeniørene er flinke engelsk. Mer enn 50% av IT -spesialister har flytende eller avanserte ferdigheter i engelsk. Hver utvikler har minst de grunnleggende språkkunnskaper som er nødvendige for å utføre arbeidet på en ordentlig måte.

Taushetserklæring og andre juridiske avtaler

For å beskytte selskapets informasjon kan man signere avtalene som kan gi sikkerhet. Dette er en vanlig praksis i Ukraina, slik at kunden kan være sikker på at ukrainsk lovgivningen garanterer immaterialrett.

Lav pris for høy kvalitet

Ukrainske IT spesialister er svært dyktige, erfarne og har en god bakgrunn. Likevel er prisen på outstaffing i Ukraina mye mindre enn prisen for tilsvarende tjenester i Vest-Europa.

Behagelige priser og gebyrer

Prisene i Ukraina er mye lavere enn i Europa. Selvfølgelig er ukrainsk outstaffing tjeneste dyrere enn i India, men kvaliteten og kompetansen av personell vil bli mye høyere. I tillegg kan man spare penger på administrasjonsavgifter som er lavere på grunn av lav inntektsskatten.

Det er åpenbart hvorfor Ukraina regnes for å være en IT-himmel for start-up og utenlandske entreprenører: sertifiserte eksperter, lave priser på IT-tjenester av høy kvalitet, gunstige forhold for å drive med business her, etc. I tillegg vokser antallet på IT-spesialister stadig, mens størrelsen på vederlaget forblir på det samme nivået, som er mye lavere enn europeere krever. Så kanskje det er på tide å prøve alle fordelene med det ukrainske IT-markedet akkurat nå. Ta gjerne kontakt med prosjektledere i Outstaffing AS og finn ut mer om hvordan virksomheten din kan ha nytte av outstaffing i Ukraina.

Siste nytt
15 april 2019
Hvordan Startups kan få nytte av Outstaffing
Hvordan Startups kan få nytte
27 mars 2019
Hvordan Definerer man en Utmerket Utvikler
Hvordan Definerer man en Utmerket
17 mars 2019
12 Fantastiske Verktøy for Enkelt Eksternt Samarbeid
12 Fantastiske Verktøy for Enkelt
14 mars 2019
Ni Tips for Effektivt Samarbeid med Eksterne Team
Ni Tips for Effektivt Samarbeid