Utbemanning i Ukraina
IT-sektoren i Ukraina fortsetter å være et av de mest dynamiske og raskt voksende segmentene i økonomien. Eksporten av ukrainske IT-tjenester økte med 20 % det siste året. Ukrainske selskaper ble inkludert i listen over de beste leverandørene av IT-tjenester. Nå blir en slik modell som outstaffing stadig mer populær. Det er nesten ingen firmaer av noen størrelse som ikke drar nytte av den lave prisen og profesjonaliteten til offshore-talenter. Flere og flere utenlandske selskaper henvender seg til ukrainske outstaffing-leverandører. Dette forklares av et stort antall kvalifisert personell, gunstige forretningsforhold og andre faktorer.
Hva er outstaffing
Outstaffing er en spesiell modell for personalledelse der personalet som er involvert i et bestemt prosjekt, leveres av et tredjepartsselskap (outstaffing company/outstaff/arbeidsgiver) som kontorarbeidere til klienten (kunden) for sine prosjekter. Med andre ord, outstaffing er muligheten til å få utført arbeid gjennom et formidlingsselskap.

Utbemanningsbedriften tar fullt ansvar for hver arbeidstaker ved å levere alle nødvendige dokumenter, banktjenester, juridiske og pengeoverføringer, samt løse alle aktuelle problemer knyttet til personalledelse. Den utestående er ansvarlig for å betale lønn, skatter, gjennomføre arbeidslovgivningen (ansette, kompensere, sparke, etc.). Samtidig jobber personalet direkte for kunden.
Hva er de viktigste fordelene med outstaffing
Flertallet av IT-selskaper over hele verden har valgt outstaffing-modellen for sine mange fordeler som nevnt nedenfor:

 • Reduksjon av utgifter til personaljournalstyring
 • Eliminerer behovet for å beregne og overføre skatter for hver ansatt og utarbeide relevante dokumenter
 • Kutt i utgifter ved å søke etter høyt kvalifisert personale
 • Mulighet for å ansette et team til prosjektarbeid
 • Mulighet for å optimalisere bemanningen
 • Total fleksibilitet for å øke eller redusere antall innleide spesialister
 • 100 % arbeidsoptimalisering på grunn av muligheten til å identifisere ansattes ferdigheter og veilede deres aktiviteter til kravene til et prosjekt
 • Muligheten til å lede teamet direkte og holde møter når behovet oppstår
 • Økning i bedriftens produktivitet
Ting å vite om outstaffing i Ukraina
Ukraina er et av de mest populære landene i Europa når det gjelder IT-outsourcing. Det er fire IT-selskaper i Norge som driver med outsourcing til Ukraina: EVRY ASA, Itera ASA, Scandinavian House AS og City Media Digital AS. En så stor interesse for samarbeid med ukrainske selskaper kan forklares med listen over fordeler:

 • Stadig økende antall spesialister
 • Enestående kunnskapsnivå
 • Lav pris for eksperter av høy kvalitet
 • Praktisk tidssone
 • Fordelaktig geografisk plassering
 • Gunstig kulturmiljø
Hvordan velge outstaffing selskap
Ved å henvende seg til utbemanning kan selskapet møte noen problemer. For eksempel, på grunn av eksternt arbeid, er det noen ganger vanskelig å administrere alle prosessene riktig. Kommunikasjonen blir mer komplisert og du må forklare enkle oppgaver super grundig for å være sikker på at de blir gjort på riktig måte. Dessuten vokser etterspørselen etter ukrainske outstaffing-tjenester, noe som fører til økningen i antall selskaper som tilbyr slike tjenester, og i dette tilfellet er det en reell utfordring å velge den pålitelige. For å unngå alle mulige ulemper er det nødvendig å gjøre flere trinn før du velger entreprenør:
 1. Utforsk selskapets kunder. Prøv å finne ut hvor mange selskaper som har benyttet IT-tjenester de siste 2-3 årene.
 2. Se gjennom selskapets sak: hvor mange vellykkede prosjekter de har, hvilke spesialister de har funnet. Sørg for at den oppfyller behovene til prosjektene dine.
 3. Søk etter anbefalinger. Finn kontakter til selskapets kunder og be dem dele sine erfaringer.
 4. Spør hvilken tilleggstjeneste selskapet kan tilby for å unngå mulige ulemper med outstaffing-modellen (for eksempel personlig kontoansvarlig).
 5. Sørg for at ditt fremtidige personell kan engelsk eller vil kunne snakke ett språk med deg.
 6. Ikke glem å finne ut om det er advokater i selskapets stab. Det vil hjelpe deg å unngå juridiske risikoer.
Hvis for å oppsummere nå til dags outbemanning i Ukraina er den effektive forretningsmodellen som er å optimere arbeidsprosesser ved å redusere vanlige personal- og personalkostnader, og tydelig tildeling av oppgaver til ansatte i henhold til deres ferdigheter og prosjektbehov. Outstaffing.no er et selskap som tilbyr mer enn bare outstaffing-tjenester. Det er din smarte partner. Vi vil gi prosjektet ditt ekte eksperter som nøye intervjuer hver kandidat. Vårt firma tilbyr også mange tilleggstjenester som kontororganisasjon, personlige kontoansvarlige, advokater, etc. Ta gjerne kontakt med oss og lær mer om fordelene med Outstaffing Inc.
Content Oriented Web
Make great presentations, longreads, and landing pages, as well as photo stories, blogs, lookbooks, and all other kinds of content oriented projects.
Snakk til oss